Otthonok

Műszaki ismertetés

A SpanyolKert épületei magas elvárásoknak megfelelő, korszerű szerkezeti kialakítással és anyaghasználattal szakszerűen, I. osztályú minőségben megépített lakóépületek. Épületeink mindegyike liftes és kaputelefonnal szerelt, a lakásokban telefon- és kébeltelevízió vezetékezés, illetve riasztórendszer fogadására alkalmas védőcsövezés készült.

Épületszerkezetek

Az épület síkalapozással készül, a sávalapokra jellemzően zsalukőből épített parkolószinti falazatok kerülnek, melyek talajnedvesség ellen a padlószerkezethez hasonlóan vastaglemezzel szigeteltek. A teherhordó falak 30-as kerámia falazóelemből készülnek a szükséges helyeken vasbeton pillér erősítésekkel. A lakások közötti falak Leier hanggátló elemekből készülnek, a válaszfalak 10 cm-es kerámia anyagúak. Az összes falszerkezet I. osztályú minőségben, az érvényben lévő szabványok és előírások szerint készül el.

A födémszerkezeteket a statikai számítás szerinti vastagságú monolit vasbeton lemezek alkotják. A liftakna körítő falai vasbeton szerkezetek, melyeknek merevítő szerepük van.

A homlokzati falakra 8 cm vastag hőszigetelés kerül ún. ’dryvit-rendszer’-ben. A homlokzati nyílászárók műanyagból készülnek, 2 rétegű hőszigetelő üvegezéssel. A zárófödémen 15-25 cm vastagságban elhelyezett hőszigetelésre PVC vízszigetelés kerül. Az erkélykorlátok és a lépcsőházi korlát festett acélpálcás kialakításúak, a felső szinti folyosók felett polikarbonát anyagú fedéssel.

A lakások műszaki specifikációi

Lakások belmagassága 265 cm. Lakásbejárati ajtó több ponton záródó biztonsági vasalattal és zárral ellátott, a belső ajtók korszerű, utólagos felületkezelést nem igénylő ajtólapok egységes kilincsgarnitúrával. A födémszerkezeteken a lépéshangszigetelő réteg felett aljzatbeton készül. A belső padlóburkolatok a vizes helyiségekben kerámia anyagúak, egyébként magas kopásállóságú laminált padlóburkolatúak. Az erkélyeken és a folyosókon, valamint a közös tereken fagyálló gres-lap burkolat készül. A fürdőszobákban, WC-kben minimum 200 cm-es magasságban fali csempeburkolat készül. A falak mindenhol fehér diszperziós festést kapnak.

Fürdőszobákban és WC-kben a mellékletként csatolt alaprajzon feltüntetett számban, elhelyezkedésben, összetételben fehér kézmosó és WC csésze, acéllemez kád készül. Krómozott egykaros kerámiabetétes csaptelepek, a fürdőszobában mosdókagyló (szifontakaró nélkül), a mosógép számára csatlakozás. A pipere szerelvények nem képezik az alapszerződés tárgyát.
Konyhaszekrény és más beépített bútorok nem képezik az alapszerződés tárgyát.

A lakásokban saját gázbojler biztosítja a lakások fűtését és meleg víz ellátását. A lakás fűtésének szabályozása a nappaliban elhelyezett termosztáttal történik. A lakásokba radiátoros fűtést építünk be, rejtett gépészeti vezetékekkel, radiátoronként termofejes radiátorszeleppel. A fürdőszobában törölközőszárítós radiátort helyeztünk el. A fürdőszobák, WC-k szellőzése elszívó ventillátorokkal működik.

Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték, fehér szerelvényekkel és a világítás számára kiállások biztosításával. A riasztórendszer hálózat számára védőcsövezés készül. Kábeltévé hálózat (kábeltévé belépés és előfizetés nélkül) minden lakószobában - a félszobák kivételével – csatlakozóval. Telefoncsatlakozás lakásonként egy csatlakozási lehetőséggel, telefon előfizetés és készülék nélkül. Oda - vissza beszélő kaputelefon rendszer kerül beépítésre.

Tekintse meg a Spanyolkert legfrissebb híreit!
Találja meg álmai lakását egyszerűen a lakáskeresővel!
Kérjen ajánlatot most! Értékesítő partnerünk örömmel áll rendelkezésére!